Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin

Ondernemer in de Klas

Op vrijdag 15 november is de landelijke dag van de ondernemer. Dat is een mooie aanleiding om die dag ondernemers en het onderwijs in Haarlemmermeer bij elkaar brengen.Na de succesvolle 1e editie van 2018 nu voor de 2e maal:

Ondernemer in de klas

Gezocht: ondernemers en scholen

Hiervoor is D66 op zoek naar basisscholen en ondernemers die het leuk vinden om een korte gastles over ondernemen in onze polder te organiseren.

Opzet

Een lokale ondernemer komt voor een gastles van 15-20 minuten en vertelt de leerlingen iets over zijn of haar bedrijf en het ondernemerschap. Welke eigenschappen zijn nu eigenlijk belangrijk om ondernemer te kunnen zijn? En uiteraard beantwoord de ondernemer graag de vragen van alle leerlingen!

Zo slaan we een brug door een enthousiast ondernemersverhaal over te brengen aan leerlingen die vervolgens op deze wijze in een vroeg stadium kennis maken met het ondernemerschap. 

Wanneer

Het gaat om een bijdrage in de ochtend van vrijdag 15 november tussen 9 en 11 uur.

De gastles kan in één klas maar wellicht is het leuk om voor een paar klassen het praatje in een wat grotere ruimte zoals een aula te houden. Het project is met name interessant voor de bovenbouw leerlingen van de groepen 7 en 8.

Voor leerlingen is het een mooie laagdrempelige manier om een beeld te krijgen van ondernemers en hun vakgebied.

Een ondernemer over zijn eerdere deelname: “Ik vind het belangrijk dat ondernemen wordt gestimuleerd bij kinderen op jonge leeftijd. Ik zie het zo: een gastles moet beleefd worden als een feestje. Ben ik enthousiast, dan worden de kinderen dat ook.”

Meedoen?!

Wilt u meedoen als school en een gastles laten verzorgen op vrijdag 15 november? Stuur dan een bericht naar t.a.v. Gerdien Knikker.

Wilt u meedoen als ondernemer en op een van de scholen een gastles over uw bedrijf geven? Stuur dan een bericht naar t.a.v. Gerco Tolsma.